E-health: online afspraken maken, recepten en e-consulten

E-health is ook mogelijk in onze praktijk!

U kunt dan op de homepage van onze webpagina zoeken naar de button "naar patiëntenomgeving", deze is te vinden bovenaan de webpagina.

U wordt dan doorverwezen naar de patëntenomgeving. Hierin kunt u rechtsonder een nieuwe account aanmaken wanneer u deze nog niet heeft. (let op! patiënten die een aantal jaar geleden zich hebben geregistreerd moeten dit opnieuw doen ivm een update in ons systeem in 2016).

Tijdens deze registratie wordt er om uw gegevens gevraagd. Het kan zijn dat de gegevens die wij van u hebben niet kloppen met uw huidige gegevens. In dat geval nemen wij telefonisch contact op en kunnen wij u alsnog toegang geven tot uw patientenomgeving.

In het elektronisch systeem kunt u de volgende zaken zélf regelen:

  • Een e-consult sturen: hiermee kunt u direct een geschreven korte niet acute vraag aan de huisarts stellen.
  • Een afspraak inplannen bij uw eigen huisarts. U kunt online helaas geen afspraak maken bij de huisartsen in opleiding, de verpleegkundig specialist, de POH GGZ en de assistentes.

Let op: plan alleen in bij uw eigen huisarts. Als u perongeluk toch een afspraak inplant bij een andere huisarts zal de assistente u telefonisch benaderen om alsnog een afspraak in te plannen bij uw eigen huisarts. 

  • Uw medicatie herhalen: het gaat hierbij om medicatie die chronisch wordt gebruikt. Wanneer uw medicatie opraakt kunt u 1 week van tevoren medicatie elektronisch herhalen. Mocht het voorkomen dat u medicatie niet kunt "toevoegen" dan kan dit 2 redenen hebben: 1. u bent te vroeg met het aanvragen of 2. uw medicatie wordt door uw huisarts niet als chronisch gezien. Beide "problemen"kunnen telefonisch worden opgelost met de assistentes.

Tablet of smartphone

Voor e-helath via de tablet of smartphone download u de zorg online app. Deze is gemakkelijk te vinden en te downloaden achter de button "naar patiëntenomgeving".

Mocht u technische problemen ervaren met één van de opties of het aanmelden, neem dan even contact op met onze huisartsenpraktijk. Dan kunnen wij u weer op weg helpen.

Contact

Spoednummer 020-4190133 toets 9
 

Huisartsenpraktijk Javaeiland

Azartplein 45-47
1019 PA Amsterdam
Telefoon:
020-4190133
Receptenlijn:
020-4190133
Fax:
020-4190134
Spoed na 17.00 uur: 088-0030600
Routebeschrijving >